Netduino home hardware projects downloads community

Jump to content


The Netduino forums have been replaced by new forums at community.wildernesslabs.co. This site has been preserved for archival purposes only and the ability to make new accounts or posts has been turned off.
Photo

New: Netduino 4.3 SDK and VS2012 support!


  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#41 John Cutburth

John Cutburth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts

Posted 10 August 2013 - 10:15 PM

Hey guys just wanted to see where we stand with the [color=rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;]Netduino Plus 1 [/color]and the new firmware.



#42 Chris Walker

Chris Walker

    Secret Labs Staff

  • Moderators
  • 7767 posts
  • LocationNew York, NY

Posted 11 August 2013 - 03:47 AM

funk55 -- when you create an event, Visual Studio auto-fills it with "throw NotImplementedException" to remind you that you need to do something with the function. Regarding C# templates...that sounds like a glitch in the install. From your previous message, are you using Visual Studio 2012 (required for .NET MF 4.3 support?) Chris

#43 Chris Walker

Chris Walker

    Secret Labs Staff

  • Moderators
  • 7767 posts
  • LocationNew York, NY

Posted 11 August 2013 - 03:49 AM

Hey John,

Hey guys just wanted to see where we stand with the [color=rgb(40,40,40);][font="helvetica, arial, sans-serif;"]Netduino Plus 1 [/color][/font]and the new firmware.

When we tested .NET MF 4.3 on Netduino Plus 1, it was a bit too big. Once 4.3 QFE1 comes out, we'll be tweaking the configuration to see if we can squeeze it onto the gen1 hardware.

Chris

#44 Emilio x64

Emilio x64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 posts

Posted 11 August 2013 - 03:37 PM

I suppose the current 4.3 fits well in the Netduino Plus 2, right? Is that the lowest platform the 4.3 NETMF fits?



#45 nakchak

nakchak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 404 posts
  • LocationBristol, UK

Posted 12 August 2013 - 09:06 AM

I suppose the current 4.3 fits well in the Netduino Plus 2, right? Is that the lowest platform the 4.3 NETMF fits?

Correct

 

See the 4.3 Beta 1 thread in the Firmware sub forum http://forums.netdui...re-v430-beta-1/

 

Nak.



#46 Emilio x64

Emilio x64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 posts

Posted 20 August 2013 - 04:52 PM

I installed the 4.3 SDK and needed to use the UdpClient. According to the MSDN it is in the System.Ext.Net namespace of mfpwsextensions.dll (something like that) but when I add that reference I don't see that namespace. Can't find UdpClient anywhere.



#47 malroe

malroe

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 23 August 2013 - 07:40 AM

Hi Chris,

 

When are you going to support the lwIP networking stack on the n+2?

 

/Michael



#48 Michael E

Michael E

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationCanada

Posted 24 August 2013 - 04:54 AM

I keep getting a message debug device not in a debug state, rebooting, and then Debugger engine could not attach to debugging target.  How can i fix this, I have done the power reset

 


I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
? Thomas A. Edison


#49 Chris Walker

Chris Walker

    Secret Labs Staff

  • Moderators
  • 7767 posts
  • LocationNew York, NY

Posted 24 August 2013 - 05:26 AM

Hi Michael,

When are you going to support the lwIP networking stack on the n+2?

Netduino Plus 2 supports the lwIP networking stack today. It's built in :) There is an update to lwIP that's coming with NETMF 4.3. It's already in the 4.3 PK but there are some bugs that need patched before we can adopt it. Once the PK is patched, we'll update the Netduino Plus 2 firmware to take advantage of all the latest lwIP bug fixes. Chris

#50 Chris Walker

Chris Walker

    Secret Labs Staff

  • Moderators
  • 7767 posts
  • LocationNew York, NY

Posted 24 August 2013 - 05:27 AM

Hi Michael E,

I keep getting a message debug device not in a debug state, rebooting, and then Debugger engine could not attach to debugging target.  How can i fix this, I have done the power reset

Are you using the 4.3 beta firmware on your board and the 4.3 beta SDK on your development machine? If so, try switching to the legacy MFUSB drivers. If that doesn't work, I recommend sticking with the production (4.2) firmware for now. Chris

#51 Michael E

Michael E

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationCanada

Posted 24 August 2013 - 05:49 AM

Hi Chris, I have now gone back to the production build 4.2 but was just using the 4.3 beta firmware, 4.3 sdk and 4.3 netmf sdk.  On the Netduino Plus 2.  Unsure what was causing the issues.  Thank you for your help.


I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
? Thomas A. Edison


#52 VanKurt

VanKurt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 03 September 2013 - 05:08 AM

Is there any news on when to expect the next (and maybe final?) release of the 4.3 Firmware?

 

Right now I'm experience some strange behavior in TCP/IP communication. And I'm not sure if it's my code or maybe caused by lwIP in the 4.3 beta firmware. So having a final, stable IP stack would really help in narrowing that down ;-)

BTW: I'm stuck with 4.3 since I'm using VS2012 (wouldn't like to downgrade from that).



#53 Emilio x64

Emilio x64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 posts

Posted 03 September 2013 - 06:55 PM

That's the firmware that is on the netduino device or the one that one installs aside VS.2013 (SecretLabs*.dll) ?



#54 JoopC

JoopC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 posts

Posted 08 September 2013 - 09:17 AM

unfortunatly it is not possible for me anymore to debug after deploying to the Netduino with my VS2012 prof. I have tried un-install of VS and drivers etc  more than one time. clean the register, nothing works. Only a blue led burns after deploying and the Netduino do nothing, I know for sure that it the driver is the issue.

 

When I start VS 2010 everything works well under 4.2 ....... .

 

 

The problem did start when I went back in VS2012 from 4.3 to 4.2.2 to make a HEX file. In the past i did it several times without any problems.



#55 bryancostanich

bryancostanich

    Advanced Member

  • Administrators
  • 62 posts

Posted 04 October 2013 - 12:00 AM

Has anyone gotten firmware deployment tool (DtuSe Demo v3.0.3) to work under windows 8? i've tried it on two machines and it fails during upload on each machine. i get a DtuSe Demo has stopped working dialog box.



#56 bryancostanich

bryancostanich

    Advanced Member

  • Administrators
  • 62 posts

Posted 04 October 2013 - 12:47 AM

got this to work for me. had to make sure "verify" was unchecked, then it didn't crash. hope that helps someone.



#57 Woodlands-Glen

Woodlands-Glen

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 08 November 2013 - 09:02 PM

Chris,

 

What are you hearing from Microsoft about the future of NETMF?  There is very little new on their sites in nearly a year and I have read comments that the project has been moved to China for maintenance only and not development.

 

I have 2 N+ and 2 N2+ and am working on a major, perhaps commercial project, but I don't want to get too far down the rabbit hole just to have it cave in.

 

Any insight that you can offer would be greatly appreciated.

 

Thanks,

 

Glen



#58 neslekkim

neslekkim

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • LocationOslo, Norway

Posted 12 November 2013 - 01:44 PM

This is not looking good: http://blogs.msdn.co...sue-fixing.aspx Is those comments reliable?, no updates on the other places, codeplex or the blog.. No commits after dec4 2012 either, so stating that someone is actually working on this seems a bit overrated.

--
Asbjrn


#59 CW2

CW2

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1592 posts
  • LocationCzech Republic

Posted 13 November 2013 - 07:53 AM

Blog comment that is not very encouraging:

MF was moved to China as a maintenance project. US dev team is gone. Not likely to see much future development.

:unsure:



#60 neslekkim

neslekkim

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • LocationOslo, Norway

Posted 13 November 2013 - 08:16 AM

I hope that one is bs but it has been very quiet the last year. Why couldnt this be uploaded to github or something easy to use, and also, move the netduino stuff there so atleast it's available in something that people can maintain, not those rubbish zipfiles floating around..

--
Asbjrn





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

home    hardware    projects    downloads    community    where to buy    contact Copyright © 2016 Wilderness Labs Inc.  |  Legal   |   CC BY-SA
This webpage is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike License.