Netduino home hardware projects downloads community

Jump to content


The Netduino forums have been replaced by new forums at community.wildernesslabs.co. This site has been preserved for archival purposes only and the ability to make new accounts or posts has been turned off.

Giuliano

Member Since 27 Dec 2011
Offline Last Active Oct 30 2016 01:14 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: I broke the forum at this location, please HELP!!!

08 March 2016 - 12:16 AM

Thanks for the info, I guess the webmaster have read my thread because it is fixed now.


In Topic: Automated Urban Garden

28 February 2016 - 08:33 PM

https://drive.google...Nnc&usp=sharing


In Topic: Automated Urban Garden

23 February 2016 - 12:42 AM

Allright, so it's being about 5 months since I got the parts and I was finally able to put it together this past weekend. If I continue this way I might die before I can complete some other project in life :)

 

Anyway, I am using the code provided by ShVerni which really helped to put this together.

 

A couple of issues I am experiencing so far already:

 

1.- The pump waters the plants in a matter for 2 seconds, it has tons of flow that I may need to either regulate its flow by installing some sort of nozzle to the hose for every plant, so it restricts the flow of water or turn on the pump for 1/2 second and then wait a minute for the water to settle down and the do a measure, if still dry, the water more and so on, at this point I don't know what's best.

 

2.- The Sparkfun Soil Moisture Sensor SEN-13322 (https://www.sparkfun...roducts/13322) that I am using reads about 379 to 387 when the soil is really humid, probably more that I wanted for these plants. It also reads between 372 and 378 when the soil is just a little humid. Additionally, if I removed the sensor from the soil, the reading is between 7 and 9, so with these 3 samples, it is hard for me to put in the code when to water or not, any clues what could be wrong?

 

I am using this pump from SparkFun:

 

https://www.sparkfun.../products/10455

 

And here are pics of my project:

 

https://drive.google...Nnc&usp=sharing

 

Thanks


In Topic: Automated Urban Garden

23 February 2016 - 12:36 AM

Allright, so it's being about 5 months since I got the parts and I was finally able to put it together this past weekend. If I continue this way I might die before I can complete some other project in life :)

 

Anyway, I am using the code provided by ShVerni which really helped to put this together.

 

A couple of issues I am experiencing so far already:

 

1.- The pump waters the plants in a matter for 2 seconds, it has tons of flow that I may need to either regulate its flow by installing some sort of nozzle to the hose for every plant, so it restricts the flow of water or turn on the pump for 1/2 second and then wait a minute for the water to settle down and the do a measure, if still dry, the water more and so on, at this point I don't know what's best.

 

2.- The Sparkfun Soil Moisture Sensor SEN-13322 (https://www.sparkfun...roducts/13322) that I am using reads about 379 to 387 when the soil is really humid, probably more that I wanted for these plants. It also reads between 372 and 378 when the soil is just a little humid. Additionally, if I removed the sensor from the soil, the reading is between 7 and 9, so with these 3 samples, it is hard for me to put in the code when to water or not, any clues what could be wrong?

 

I am using this pump from SparkFun:

 

https://www.sparkfun.../products/10455


In Topic: How to retrieve Assembly Version?

19 February 2016 - 05:40 PM

Pretty cool, thanks.


home    hardware    projects    downloads    community    where to buy    contact Copyright © 2016 Wilderness Labs Inc.  |  Legal   |   CC BY-SA
This webpage is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike License.