Netduino home hardware projects downloads community

Jump to content


Photo

Debugging Target not in an initialized state: rebooting...

Netduino Plus 2 Visual Basic 2012 Debugging

Best Answer NooM, 31 July 2013 - 08:46 PM

[font="arial, helvetica, sans-serif;"]SecretLabs.NETMF.Hardware.Netduino is for all gen2 boards, the other for the gen1.[/font]

[font="arial, helvetica, sans-serif;"]they changed the naming for the gen2 boards so its in line, all have the same namespace there (normal and plus - and the ones that will follow sometime too)[/font]

Go to the full post


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Regan222

Regan222

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 30 July 2013 - 08:47 PM

I just received my Netduino Plus 2 today.  I upgraded the firmware to the 4.3 version from SecretLabs and also upgraded my .Net microframework to 4.3.  I am currently running Windows 7 sp1 64 bit and using Visual Studio 2012.  I am coding in VB.
 
I began by running a simple blink program for the onboard LED.
 
Imports Microsoft.SPOTImports Microsoft.SPOT.HardwareImports SecretLabs.NETMF.HardwareImports SecretLabs.NETMF.Hardware.NetduinoPlusModule Module1Sub Main()' write your code hereDim led As New OutputPort(Pins.ONBOARD_LED, False)Do While TrueThread.Sleep(1250)led.Write(True)Thread.Sleep(1000)led.Write(False)Thread.Sleep(1250)LoopEnd SubEnd Module
 
[font="arial, helvetica, sans-serif;"]When I deployed the code to the board I was informed that the "debugging target was not in an initialized state" and my netduino would be rebooting.  The status bar then said "ready" and the debugger exited  but no blinking occurred.  After much frustration I changed from the SecretLabs.NETMF.Hardware.NetduinoPlus to SecretLabs.NETMF.Hardware.Netduino and the program deployed as expected.  The silk screen on the board says "Netduino Plus 2".  Which reference should I be using and why did the netduinoplus reference not work?[/font]
 
[font="arial, helvetica, sans-serif;"]Thanks in advance,[/font]

#2 NooM

NooM

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 490 posts
  • LocationAustria

Posted 31 July 2013 - 08:46 PM   Best Answer

[font="arial, helvetica, sans-serif;"]SecretLabs.NETMF.Hardware.Netduino is for all gen2 boards, the other for the gen1.[/font]

[font="arial, helvetica, sans-serif;"]they changed the naming for the gen2 boards so its in line, all have the same namespace there (normal and plus - and the ones that will follow sometime too)[/font]



#3 Regan222

Regan222

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 01 August 2013 - 06:02 AM

Thank you



#4 imabigZ

imabigZ

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 October 2014 - 04:27 PM

Figured it out, the Visual Studio out-of-the-box NP2 Project references were pointing at the SecretLabs 4.2 libraries.  Debugging and deploying correctly now.  Hope this helps someone else, thanks.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

home    hardware    projects    downloads    community    where to buy    contact Copyright © 2016 Wilderness Labs Inc.  |  Legal   |   CC BY-SA
This webpage is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike License.