Netduino home hardware projects downloads community

Jump to content


Photo

PC rebooting on NetduinoPlus Disconnect


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 ZakieM

ZakieM

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 posts
  • LocationIsrael

Posted 12 April 2012 - 08:31 AM

After I installed the 4.2 drivers, I got my PC rebooting on disconnecting NetduinoPlus but not always. The phenomena also included PC reset on pressing the NetduinoPlus on-board reset pin (the two developed too strong attachment :rolleyes:)
I now downgraded the Netduino itself to 4.1.06 again (not enough code space for my program in 4,2).



PC Information:
Windows 7 64bit (fully updates from MS)
VS 2010 Professional v 10.0.40219.1 SP1 Rel

NetduinoPlus Driver information:
(right click on the NetduinoPlus device in device manager)
6.1.7600.16385 by WinDDK



.
Zakie Mashiah
Just a curious guy

#2 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 21 April 2012 - 07:27 AM

I have the same problem with a regular Netduino !!!! VERY ANNOYING
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker

#3 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 21 April 2012 - 07:42 AM

Does anyone have a fix for this. I can not upload a program to my N as it sits on the preparing to deploy and unplugging or pressing reset kills the computer. :angry:
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker

#4 gbreder

gbreder

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 posts
  • LocationGermany

Posted 21 April 2012 - 08:33 AM

Hi,
there is already another thread which decribes this behaviour.
There is no fix but repro steps in there: Drivers for .NET MF 4.2

Ok, I'm not really helping here. But I'm frustrated by BSOD too and I'm unsure what to do.
Should I open a bug in Codeplex? :unsure: I've posted the repro but in the last week there was no response.

Guido

#5 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 21 April 2012 - 08:34 AM

I tried to look for your response but I couldn't find it. Good plan. Give me the link so I can vote on it. I reverted back to 4.1 for the time being
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker

#6 Chris Walker

Chris Walker

    Secret Labs Staff

  • Moderators
  • 7767 posts
  • LocationNew York, NY

Posted 21 April 2012 - 10:07 AM

Hi ZakieM, smarcus3: Please try the 4.2 drivers that gbreder just mentioned, and let me know if these reduce/eliminate the BSOD issue you're seeing on disconnect. Chris

#7 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 21 April 2012 - 10:19 AM

Ok. Ill let you know how it goes.
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker

#8 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 21 April 2012 - 08:28 PM

No change.
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker

#9 gbreder

gbreder

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 posts
  • LocationGermany

Posted 21 April 2012 - 09:31 PM

Hi smarcus,
at last I've posted the issue in Codeplex.
Please vote for it. If something should be added or changed please send me a message.

Guido

P.S. There is another bug I'm interrested in: Read on a disconnected I2C Bus takes forever. If you like, try the repro and send me your result (with your board and firmware) and of course your opinion :)

#10 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 21 April 2012 - 09:35 PM

Voted for both. Thanks
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker

#11 ZakieM

ZakieM

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 posts
  • LocationIsrael

Posted 22 April 2012 - 05:01 AM

For me uninstalling Secretlabs SDK and .NETMF and the re-installing 4.1 helped (and it uninstalled GHI too). The 4.2 was somewhat useless for my project as I could not fit the program into memory of the N+.
Zakie Mashiah
Just a curious guy

#12 smarcus3

smarcus3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts

Posted 22 April 2012 - 06:39 AM

Too much of a pain. Transferred back to 4.1 again for like the fifth time
Steve


My Other Hobby: Engineer Turned Baker




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

home    hardware    projects    downloads    community    where to buy    contact Copyright © 2016 Wilderness Labs Inc.  |  Legal   |   CC BY-SA
This webpage is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike License.