Netduino home hardware projects downloads community

Jump to content


The Netduino forums have been replaced by new forums at community.wildernesslabs.co. This site has been preserved for archival purposes only and the ability to make new accounts or posts has been turned off.

DanielK

Member Since 21 Mar 2014
Offline Last Active Dec 29 2015 06:28 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Netduino 3 WiFi - no WiFi connection, no IP?

29 December 2015 - 05:41 PM

Im actually falling in love with the 3 WiFi :)

Pretty cool device and it makes my "sun and moon machine" (still a prototype) independent from a network cable. How cool is that!

Thanks, Secret Labs!

 

netduinoWeather.jpg

 

Daniel


In Topic: Netduino 3 WiFi - no WiFi connection, no IP?

28 December 2015 - 01:49 PM

I was watching the behavior of the WiFi LED on the board. Usually it takes not longer then 3-5 seconds until it goes from yellow (no connection) to green (connection established). So I set an initial delay of 10 seconds at the begin of my program and check the boards IP address then. Successful, so far. Ill try to improve my code in the next few days, cause this delay somehow feels not very smart.

However, since the startup time of the program is not critical for my project I could also live with the delay.

 

Daniel


In Topic: Netduino 3 WiFi - no WiFi connection, no IP?

27 December 2015 - 07:48 PM

thanks for your replies!

I was able to solve the problem, yet I dont really understand it ;)

 

While I was not able to connect my N3 to the network I tried yesterday (although it looked connected from a routers point of view) I could connect to my other home network today. Same settings in MFDeploy (of course other DNS, SSID and password), same code on the N3.

 

N3 showed up in the "connected devices" list on the other router and I also could obtain an IP address within my code. Looks like it is really connected now. Finally!

So there must be something wrong with the WiFi network I used first. Whatever it was.

 

However, my Netduino 3 is connected to my network now. It has an IP address, I can ping it. Im happy.

Big step forward to my wireless online-weather-station. A prototype of it is running on my Netduino Plus 2, but now I do not need the cable any more.  Cool!   Happy hacking Christmas finally! :)

 

 

@David: if I missed to reference a certain assembly I would expect a compiler error. But there was none. Code just compiled fine.

However, it seems to be a problem of the network I tried to connect to.


home    hardware    projects    downloads    community    where to buy    contact Copyright © 2016 Wilderness Labs Inc.  |  Legal   |   CC BY-SA
This webpage is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike License.