Starts in boot mode always after flash - Netduino Mini - Netduino Forums
   
Netduino home hardware projects downloads community

Jump to content


The Netduino forums have been replaced by new forums at community.wildernesslabs.co. This site has been preserved for archival purposes only and the ability to make new accounts or posts has been turned off.
Photo

Starts in boot mode always after flash


Best Answer Dan Kowalczyk, 01 June 2014 - 09:36 PM

I resorted to 4.1 firmware and do not encounter this issue. Both TinyCLR and RESET are working.

 

After looking through the posts here, I see that the 4.2.0.0 firmware is not available. Does anyone have a copy of it that I can test?

Go to the full post


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Dan Kowalczyk

Dan Kowalczyk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 posts
  • LocationSeattle

Posted 01 June 2014 - 06:16 AM

I just upgraded my mini to 4.2 firmware and bootloader over RS232. Each time I power cycle and ping from MFDeploy, I get a response from TinyBooter instead of TinyCLR. 

 

The catch is that if I go to 'Debug' in MFDeploy and clear bootloader flag, I receive response from TinyCLR after ping. 

 

I'm sending /RESET pin 22 to 3.3V to avoid activating reset during start-up. Does anyone have any suggestions?

 

Thanks for the help in advance.


If you want a treat and don't mind the treatment...

#2 Dan Kowalczyk

Dan Kowalczyk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 posts
  • LocationSeattle

Posted 01 June 2014 - 05:09 PM

I want to add to this post by saying that I also tried loading the TTL version of the firmware with the same behavior. I'm going to try to deploy some code and see what happens.

 

I have flashed my Netduino Plus in the past and I didn't run into this. 


If you want a treat and don't mind the treatment...

#3 Dan Kowalczyk

Dan Kowalczyk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 posts
  • LocationSeattle

Posted 01 June 2014 - 06:26 PM

I deployed a simple LED blinker program to the Mini and it works great. But, when I power cycle, the program doesn't boot up until I clear the boot flag in MFDeploy. 

 

I'm also noticing that my RESET pin isn't working. If I ground the pin, the Mini is not rebooting. 


If you want a treat and don't mind the treatment...

#4 Dan Kowalczyk

Dan Kowalczyk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 posts
  • LocationSeattle

Posted 01 June 2014 - 09:36 PM   Best Answer

I resorted to 4.1 firmware and do not encounter this issue. Both TinyCLR and RESET are working.

 

After looking through the posts here, I see that the 4.2.0.0 firmware is not available. Does anyone have a copy of it that I can test?


If you want a treat and don't mind the treatment...

#5 baxter

baxter

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 415 posts

Posted 06 June 2014 - 03:48 AM

I resorted to 4.1 firmware and do not encounter this issue. Both TinyCLR and RESET are working.

 

After looking through the posts here, I see that the 4.2.0.0 firmware is not available. Does anyone have a copy of it that I can test?

Here is the link for Mini firmware 4.2.0.1, both RS232 and TTL

http://forums.netdui...-v420-update-1/






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

home    hardware    projects    downloads    community    where to buy    contact Copyright © 2016 Wilderness Labs Inc.  |  Legal   |   CC BY-SA
This webpage is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike License.